ung baredygtig jul2014
ung baredygtig jul2014

Bæredygtig Jul

ung baredygtig jul2014

Gør din jul lidt grønnere

Tirsdag d. 2. december afholdte UngEnergi Aarhus Bæredygtig Jul på Fairbar. ”Får vi gaver?!”, blev der henrykt råbt, da UngEnergi delte små pakker ud til alle deltagerne på Fairbar.

Pakkerne var lavet af genbrugsmateriale og hver især indeholdt lidt godter, samt et juleråd om, hvordan man selv kan holde en mere bæredygtig jul. Ét råd lød – Den der koger uden låg, han er ikke rigtig klog. Ved at koge med låg, eller koge vandet i en elkedel først, og derefter smække det i gryden, opnår man en energibonus på 30 %.

Det er bæredygtigt at spare på energien, men det er også bæredygtigt at genbruge gammelt i stedet for at købe nyt. Så til arrangementet kunne man prøve at lave sin egen flaskelampe. En billig, meget bæredygtig og faktisk ret cool løsning til din bolig!

blue arrowGuide til hvordan man laver sin egen flaskelampe

Konceptet sætter fokus på julens overforbrug, og det at vi mennesker spilder ressourcer i ekstremer hen over julen sammenlignet med resten af året. Derfor er det netop her man kan tage nogle valg, som kan gøre ens jule lidt mere bæredygtig. Og gør vi alle det, kan vi være med til at bremse klimaforandringerne.

UngEnergi Aarhus afholdte også Bæredygtig Jul sidste år i Studenterhuset, hvor TV2 Østjylland kiggede forbi. Interessen for denne måde at sætte fokus på julens overforbrug har gjort, at UngEnergi Aarhus nu kalder det en tradition.

Scroll to Top