GRØN FGU: Elever laver klimafortællinger med unge fra Kenya

GRØN FGU: Elever laver klimafortællinger med unge fra Kenya

Hvordan påvirker klimaforandringerne min hverdag? Hvilke klima-dilemmaer står jeg i til dagligt? Og hvordan er det egentligt for andre unge i verden? 

VedvarendeEnergi har den seneste tid talt med danske FGU-elever og kenyanske unge om grøn omstilling og klimaforandringer. Henover vinteren 2020-2021 har der været filmhold ude på flere forskellige FGU-skoler i det østjyske og i det vest-kenyanske, nærmere bestemt omkring byen Kisumu ved Victoria-søen.


Tanken har fra begyndelsen været at formidle indsigt omkring hvordan ganske almindelige mennesker i henholdsvis Danmark og Kenya tænker og handler i forbindelse med grøn omstilling og klimaforandringer. Samtidig har idéen været at undersøge forskelle og ikke mindst ligheder mellem nord og syd.

Resultatet er seks spændende og autentiske portrætter i dokumentarisk kortfilmsformat. Du finder filmene på vores YouTubekanal - direkte links herunder. Vi har udarbejdet undervisningsmateriale og små voxpops, som kan bruges i forbindelse med visning af filmene. Find materialerne nederst på siden.

Inspirations-dag på Grenå FGU den 7. sept. 2021:

 

FILM: Seks dobbeltportrætter om klima: 

 

FILM: Korte nedklip af portrætfilmene om plastik, ressourceforbrug og hvad de unge selv gør i kampen for klimaet: 

 

FILM: HOW-TO:

Flere kenyanske unge har skabt en forretning ud af at upcycle og genbruge gamle materialer. I videoerne viser de hvordan de laver nye produkter ud af restmaterialerne til inspiration for andre unge:

    • DIANA: Lav en taske af gamle dæk og et genbrugt bælte
    • DIANA: Lav en kurv af gammelt plastik, reb og tøj
    • BRIAN: Lav smykker af overskudskobbertråd og glaskugler
    • STEPHEN: Lav sandaler af gamle bildæk

 

ARTIKEL: Om plastikaffald og eksport af plastaffald til Afrika:

 

Scroll to Top