UngEnergi på Ungdommens Folkemøde
UngEnergi på Ungdommens Folkemøde

PlanEnergis Grønne Pris går til unge klimahelte

Flere end 150 aktivister i UngEnergi gør deres for at engagere andre unge i klimakampen. Fredag den 30. november blev de hædret af det rådgivende ingeniørfirma PlanEnergi.

Rundt i landet er UngEnergi kendt for deres konstruktive tilgang til de alvorlige klimaændringer. I stedet for formanende pegefingre forsøger man at skabe en positiv tilgang til den grønne omstilling. Derfor kan man hos UngEnergi møde råd som ”Festival fremfor fly” eller ”Kål frem for kød”, ligesom man til forskellige arrangementer har lavet byg-selv mobilopladere af solceller.

Når valget denne gang er faldet på UngEnergi, skyldes det deres store engagement for at oplyse andre unge om klimaforandringer og bæredygtighed.

”Prisen går denne gang til en organisation med flere end 150 frivillige unge, som oplyser unge om, hvordan de selv kan gøre en forskel for en mere bæredygtig verden. UngEnergi optræder på gymnasier og til events på bl.a. Folkemødet på Bornholm, Roskilde Festival, Heartland Festival og arrangerer selv en lang række andre klimaevents landet over.
Hos PlanEnergi vil vi tilskynde til, UngEnergi ikke kun sætter fokus på forbrugssiden, men også er klar over, at vi skal have plads til solvarme, solceller, biogasanlæg og vindmøller i vores fremtidige landskab”, siger afdelingsleder hos PlanEnergi, Per Alex Sørensen.

I UngEnergi jubler konstitueret forkvinde, Anne-Sophie Frausing: ”Vi er rigtig stolte over, at PlanEnergi synes så godt om vores arbejde, at de har tildelt os den Grønne Pris. Det giver os yderligere mod på at få mange flere unge involveret i den grønne omstilling”.

Prisen er på 50.000 kr. Samtidig følger der et tilbud med om rådgivning fra PlanEnergis side.

Tidligere vindere af PlanEnergis Grønne Pris er:

2013: Klimajournalist ved Dagbladet Information, Jørgen Steen Nielsen.

2016: Vindmøllepioner Henrik Stiesdal.

Baggrund:
PlanEnergis Grønne Pris uddeles som en udviklings- og motivationspris til enkeltpersoner, grupper eller organisationer, der på nyskabende og forbilledlig vis arbejder for at fremme anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer. Med uddeling af den Grønne Pris ønsker PlanEnergi at:

  • Belønne og motivere en særlig – fremsynet – indsats for anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer.
  • Medvirke til at fremme nye – potentielt trendsættende – udviklingsprojekter.

Det er PlanEnergis medarbejdere og bestyrelse, som kommer med forslag til og motivering for valg af prismodtagere, og modtageren vælges derefter gennem en intern afstemning. Der var denne gang 6 forslag til prismodtagere, men afstemningen viste, at ét forslag havde suverænt størst opbakning.

Scroll to Top