pol cop21 ue1
pol cop21 ue1

UngEnergi på COP21

Alle de store indenfor klimaområdet var til stede i Paris til COP21. Derfor var det også kun naturligt, at UngEnergi var til stede for at repræsentere danske unge og for at vise at unge også bekymrer sig om klimaet og ønsker en grønnere fremtid.

pol cop21 ue1

Ungdommen var tilstede i Paris

Udover UngEnergi var mange andre repræsentanter for verdens unge tilstede i Paris. UngEnergi mødte bl.a. Anna Abrahamsson fra den finske ungdomsdelegation. Hun var enig i at ungdommen bør være mere i fokus i klimadebatten og sagde: “det handler ikke kun om et abstrakt emne, men om vores fremtid.” Det er UngEnergi helt enige i. Vi skal også i fremtiden sørge for at gøre klimaforandringer mindre abstrakt. Jo mere håndgribelig klima bliver for den
enkelte unge dansker, jo nemmere er det at finde hverdagsting at ændre på.

Man behøver ikke ridde på pony til arbejde

UngEnergi talte med flere danske politikere til COP21, bl.a. tidligere Miljøminister Ida Auken (R), partileder Uffe Elbæk (Å), folketingsmedlem Jens Joel (S) og ForsyningsEnergi og Klimaminister, Lars Chr. Lilleholt (V). På trods af deres egne roller som Danmarks repræsentanter til COP21, fremhævede de, at ikke er nok, at verdens politikere regulerer oppefra. Det kræver nemlig også adfærdsændringer nedefra hos de enkelte danskere, hvis vi skal stoppe klimaforandringerne. “Det afgørende er, at borgerne selv tager et ansvar i hverdagen”, siger Lars Chr. Lilleholt.

Jens Joel mener desuden, at det er vigtig ikke at prædike moral, når man f.eks. opfordrer til at lade bilen stå derhjemme og siger at “man ikke skal opfordre til at ridde på pony til arbejde, altså at man ikke må gøre noget af det, der er sjovt.”

Man skal give unge gode alternativer i stedet for at løfte pegefingre. Det er Uffe Elbæk enig i og med hensyn til at spise mindre kød, siger han, at “man skal give folk en fornemmelse af at der er mere rigtigt, at gøre det andet (red. at spise vegetarisk).”

Unge kan gøre en forskel

Ifølge Ida Auken spiller endda ungdommen en særlig rolle i omstillingen “der bliver endnu mere brug for sådan nogen som jer (red. UngEnergi), som inspirerer unge mennesker, som går forrest derhjemme og som holder politikerne lidt i ørene.” Jens Joel nævner også, at unge kan gøre en direkte forskel på politisk plan og siger, at “unge mennesker skal huske at stemme på politikere, som mener noget om, hvordan man kan redde kloden.”

Alternativets Uffe Elbæk roste også UngEnergis arbejde og sluttede interviewet af med et “det er fedt, det I laver”!

UngEnergi lukkede og slukkede på COP21

UngEnergi var med til den bitre ende i Paris og fejrede det, da det lørdag aften blev officielt, at alle 196 lande var blevet enige om en aftale. COP21 var endnu et kapitel i manualen til at redde kloden, men der er lang vej endnu og UngEnergis opgave er ikke blevet mindre. Vi skal fortsætte med at sætte klimaet på skemaet, med at oplyse om bæredygtighed og med at skabe så meget larm for klodens velbefindende som muligt. Det er vi allerede temmelig gode
til så keep up the good work, everyone.

Scroll to Top