blue arrow
blue arrow

VedvarendeEnergi ved klimaforhandlingerne COP21

Fra VedvarendeEnergi (VE) vil vi med en lang række aktiviteter arbejde for ambitiøse resultater fra de kommende klimaforhandlinger ved COP21 i Paris, 30. november til 11. december.

Allerede dagen før COP21 starter, 29/11, er VE med til at arrangere klimademonstrationer og arrangementer i Danmark.

Fra klimaforhandlingerne starter 30/11, følger VE forhandlingerne sammen med 92-gruppen, International Network for Sustainable Energy og Climate Action Network. Vi vil jævnligt have dialoger med de danske forhandlinger om, hvordan man kan få de bedst mulige aftaler ud af forhandlingerne, og tale med organisationer fra hele verden om det.

Også fra 30/11 vil VE være repræsenteret i INFORSE’s udstilling under klimaforhandlingerne, hvor vi bl.a. vil informere om, hvordan man hurtigt kan omstille til vedvarende energi, samt om VE’s projekt om energi-og klimastrategier i en række udviklingslande.

blue arrowLæs mere og følg vores aktiviteter på vores engelsksprogede hjemmeside sustainableenergy.dk

2/12 inviterer vi sammen med projektpartnere fra projektet om energi-og klimastrategier i en række udviklingslande til en dialog om, hvordan civilsamfundet fremover skal arbejde for mere bæredygtige strategier med færre drivhusgasudslip i udviklingslandene.

3/12 er VE med til et arrangement (en “side-event”) ved de officielle forhandlinger, hvor bl.a. vort forslag til en hurtig omstilling af Danmark til vedvarende energi skal præsenteres.

7/12 er VE med til INFORSE-Europas “Generel Meeting”, hvor de fremtidige planer for netværket skal besluttes.

8/12 er VE med til en dialog om, hvordan både civilsamfundet og andre aktører skal arbejde for mere bæredygtige strategier med færre drivhusgasudslip i udviklingslandene, ikke mindst for at aftalerne fra COP21 bliver brugt til omstillinger i praksis.

10/12 er VE med til et arrangement om omstillinger til 100% vedvarende energi og økonomier er uden netto drivhusgasudslip. Her vil vi igen præsentere vort forslag til en hurtig omstilling til vedvarende energi sammen med en række andre tilsvarende forslag fra andre lande. Vi vil også diskutere, om vi skal gå ind i et internationalt samarbejde med andre, der arbejder med forslag til omstilling til vedvarende energi og samfund uden netto drivhusgasudslip.

De to sidste arrangementer bliver ved det franske “Climate Generation” område, hvor også folk, der ikke har adgang til de officielle forhandlinger, kan være med.

Vi går ind til forhandlingerne med optimisme og vilje til at få de absolut bedste resultater igennem for klimaet.

Skriv til Gunnar, hvis du har spørgsmål på ove@inforse.org.

Scroll to Top