blue arrow
blue arrow

Aarhus skal blive bedre til at dele

Et nyt projekt på Frederiksbjerg skal få beboerne til at dele deres ejendele med naboen.

Hvem har ikke stået og manglet en boremaskine i den nye lejlighed, eller måske en stor gryde og lidt ekstra stole til festen? BY-DEL.dk er et nyt fællesskab på nettet, hvor du ganske gratis kan koordinere deling og lån med dine naboer.

BY-DEL.dk er støttet af Miljøministeriets pulje for grønne ildsjæle, og bag initiativet står miljøorganisationen VedvarendeEnergi.

»Vi kender alle sammen det, at man mangler noget lige ved hånden, eller at man har købt noget for at dække et behov her og nu, hvorefter tingene ryger ind bagerst i skabet. På den måde forbruger vi mange unødige naturressourcer og udleder store mængder drivhusgasser. Projektet BY-DEL.dk sigter mod at give ting et nyt liv, samtidig med, at man knytter sig tættere til de folk som man bor dør om dør med,« lyder det i beskrivelsen af projektet.

»Hjemmesiden fungerer for hele landet, men vi har valgt at bruge Frederiksbjerg som katalysator for udbredelsen af en ny delebevægelse og vi vil i løbet af foråret udvikle en række arrangementer i samarbejde med de lokale beboere, der både sætter fokus på miljø og ganske almindelig venlighed.« siger Kristian Jørgensen, der er projektkoordinator for BY-DEL.dk.

Kilde: stiften.dk

blue arrowFølg BY-DEL.dk på facebook

blue arrowEller vær med og opret dig som bruger på BY-DEL.dk

Scroll to Top