God stemning hos UngEnergi på Tomorrow Festival

UngEnergi, VedvarendeEnergis ungdomsafdeling, har været på Tomorrow Festival – Danmarks nye bæredygtige festival. Med fokus på at det skal være sjovt at være bæredygtig, inspirerede UngEnergi festivalens gæster til at leve grønnere gennem en række underholdende aktiviteter og indslag. Patricia Senderovitz, frivillig i UngEnergi, fortæller om hvordan det gik på festivalen. 

 Af Jeppe Schlüter Pleidrup 

 I Københavns største park på hele 64 hektar, Valbyparken, blev Danmarks nye og største festival for bæredygtig forandring, Tomorrow Festival, afholdt i weekenden d. 3.-4 september. Til festivalen slog UngEnergi lejr med workshops, musik, poesi og fest – naturligvis alt sammen i bæredygtighedens og det grønnes ånd.  

 Selvom det er blevet efterår, skinnede solen på UngEnergi og det område, som de havde fået tildelt på festivalpladsen til at huse deres udstillinger og andre grønne indslag. Både familier, unge og andre klimainteresserede mennesker strømmede til for at tage del i begivenhederne. Fremmødet var lige godt til de mange og vidt forskellige arrangementer som blandt andet bød på Plant-upcycling i samarbejde med GenGro, et naturinspireret DJ-mix af Ishtadi, climate poetry med digteren Lauge L.C. eller climate rap med den veganske rapper Asger B.  

 “Vi har været målløse over, hvordan alt er gået over alle forventninger, og hvor godt vi er blevet taget imod,” fortæller Patricia Senderovitz. 

 Bæredygtig på den sjove måde 

Arrangørerne af Tomorrow Festival inviterede UngEnergi til at deltage i den grønne festival, fordi de to organisationers værdier ligger i forlængelse af hinanden. At have fokus på bæredygtighed er  èn ting, mens måden man går til det på er en anden. Og netop UngEnergis tilgang til hvordan man får flere til at interessere sig for det grønne, er central for deres deltagelse i Tomorrow Festival.  

 “Det er fedt med en bæredygtig festival midt i København, som tillader at det er sjovt at lære om bæredygtighed, blandt andet ved at gå til koncerter og spise bæredygtig mad. Det stemmer godt overens med hvad vi går ind for,” forklarer Patricia Senderovitz. 

 Gode minder og blod på tanden 

Netop derfor går festivalens gæster også fra den klimacentrerede festival med både nye grønne perspektiver og gode minder sammen med UngEnergi. Om det er at danse til solen går ned med naturfokuseret musik i ørene eller en stikling fra GenGros workshop, der har plantet det største minde, kan kun gæsterne svare på. Men at de gode oplevelser passer godt sammen med UngEnergis tilstedeværelse på Tomorrow Festival understreger Patricia Senderovitz med sin beskrivelse af deres tilgang:  

 “Lad os blive grebet af stemningen og undersøge hvor sjovt det kan være at blive oplyst om bæredygtighed.” 

 De frivillige i UngEnergi går også fra festivalen med gode oplevelser i bagagen – men også med vigtige erfaringer. 

 “Vi har lært meget om, hvordan vi kan henvende os til folk på festival. Hvad der tiltaler folk, og hvad der tiltaler i mindre grad,” fortæller Patricia Senderovitz og forsætter: 

 “Vi frivillige er enige om, at det har været en af de fedeste oplevelser, som har resulteret i en gnist til at arrangere lignende ting fremadrettet.” 

 

 

Scroll to Top