blue arrow
blue arrow

Kære Bjarne Corydon

Vedr.: Opdatering af værdi for god brændstofeffektivitet i registreringsafgift og grøn ejerafgift

På vegne af undertegnede organisationer vil vi opfordre regeringen til snarest at opdatere den forældede 2007-værdi for god brændstoføkonomi, der bruges til at beregne både registreringsafgiften og den grønne ejerafgift.

En sådan opdatering er i overensstemmelse med såvel regeringsgrundlaget, som regeringens klimapolitiske målsætning om at fremme energieffektivitet i bilparken, at øge andelen af elbiler og vil afbøde det ca. 7,5 milliard store og stigende provenutab, som det forældede skæringspunkt nu er årsag til.

Problemet: Forældet 2007-værdi for bilers brændstofeffektivitet resulterer i uberetttigede rabatter I 2007 lå den gennemsnitlige energie effektivitet for nye benzinbiler på 16km/l. I dag ligger energieffektiviteten for nye danske benzinbiler ifølge den standardiserede EU-test på over 21km/l. Men bilafgifterne beregnes stadig efter 2007-gennemsnittet på 16 km/l. Det store misforhold mellem nye bilers faktiske gennemsnit og det forældede skæringspunkt, der bruges til beregning af bilafgifterne, betyder at benzinbiler med gennemsnitlig effektivitet modtager store uberettigede rabatter for at være særligt effektive. Som vist i figurerne herundder vil problemet vokse år for år hvis man ikke ajourfører skæringspunktet…..
blue arrow Læs hele brevet til Bjarne Corydon

Scroll to Top