Kathrine Olldag er ny forperson i klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi

VedvarendeEnergi valgte sidste weekend en ny forperson til bestyrelsen i forbindelse med organisationens landsmøde og generalforsamling. Kathrine Olldag tiltræder posten, og vil med sin politiske erfaring og den grønne omstilling som hjertesag være med til at drive VedvarendeEnergis arbejde fremad.

Klima- og miljøorganisationen VedvarendeEnergi har valgt en ny forperson: Kathrine Olldag – chefkonsulent i Dansk Industris Team Politikudvikling og tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre. Som politiker har Kathrine Olldag haft flere ordførerskaber, bl.a. indenfor skat, integration, landdistrikter og fødevarer – og så har grøn omstilling i praksis været en mærkesag og mangeårig interesse for hende. Derfor er det med stor spænding Kathrine Olldag træder ind i VedvarendeEnergis bestyrelse, fortæller hun:

”Det er med ærefrygt og glæde at jeg overtager posten som forperson for VedvarendeEnergi efter dedikerede og fantastiske Jonathan Ries. Det er hamrende spændende at arbejde med den grønne omstilling i hverdagen, og det er netop det fokus vi har i VedvarendeEnergi i vores konkrete aktiviteter og projekter. De tæller bl.a. grønne reparationsværksteder, events og formidling om klima på uddannelsesinstitutioner, festivaler og folkemøder, internationale klimatilpasningstiltag, lokale energifællesskaber – og råd og vejledning om energieffektivisering og ressourcebesparelser. Civilsamfundet har så meget at byde ind med, og det viser vores arbejde i den grad. Jeg glæder mig max. til samarbejdet!”

Hos VedvarendeEnergi står grøn omstilling i praksis i højsædet – bl.a. gennem borgernære løsninger, lokalt engagement og aktivt medborgerskab – ligesom det gør for Kathrine Olldag. For hende handler grøn omstilling i praksis om alt fra affald og cirkulær økonomi, opstilling af flere vindmøller og elbiler på vejene, udfasning af gas som opvarmningskilde, energireformer og grønne skattereformer, som Kathrine Olldag har været med til at lave aftaler om i sin tid som folkevalgt. Udover de politiske tiltag, handler det for Kathrine Olldag også om at vi skal tænke anderledes, forklarer hun:

”Det gør det, fordi den grønne omstilling er noget, vi alle sammen skal hjælpe med. Det handler også om personlige valg. Nu kommer jeg oprindeligt fra Vestjylland, og der er vi jo vant til, at der ikke kommer nogen og hjælper os. Dér gør vi tingene selv. Så jeg er stor tilhænger af den tilgang, hvor man også tænker ’Hvad kan jeg selv gøre for at ændre min hverdag, hvordan kan jeg hjælpe til? Hvordan kan jeg hakke ton af min CO2-udledning?’”

Personligt spiser Kathrine Olldag vegetarisk, og kører elbil for at nedbringe sit eget CO2-udtryk – blandt andre ting. Hendes tilgang er helt i tråd med VedvarendeEnergi, som netop har fokus på adfærd, ressourceforbrug og -fordeling som udgangspunkt for en retfærdig og inkluderende grøn omstilling. Her skal alle – også almindelige borgere – have mulighed for at bidrage, og for at få indflydelse på retningen og hastigheden i omstillingen. På den måde udgør Kathrine Olldags tilgang og politiske erfaring en stærk kombination, som vil komme VedvarendeEnergi til gavn. Bjarke Rambøll, sekretariatsleder hos VedvarendeEnergi, udtaler:

”Med organisationens styrkede fokus på at få alle med i den grønne omstilling, er jeg sikker på at Kathrine Olldag er den helt rigtige nye forperson for os. Jeg ser frem til at Kathrine – med hendes store erfaring fra Christiansborg – kan bidrage til at føre organisationen fremad – og så glæder jeg mig til et stærkt og tæt samarbejde med Kathrine.”

Kathrine Olldag tiltræder posten som forperson efter Jonathan Ries, som efter ni år i bestyrelsen søger nye udfordringer.

 

For yderligere information

Kontakt: Kathrine Olldag kathrine.olldag@gmail.com / 61 74 20 30 eller Bjarke Rambøll br@ve.dk / 20 27 03 44
PDF-version af pressemeddelsen findes her.

 

Om VedvarendeEnergi

VedvarendeEnergi er en dansk klima- og miljøorganisation, der arbejder for at skabe en mere bæredygtig verden, og for at få alle med i den grønne omstilling. De mål understøtter vi ved at lave en række aktiviteter og projekter, hvor vi inddrager både frivillige, medlemmer og samarbejdspartnere. Vores indsatser spænder bredt, men fælles for alt vores arbejde er fokus på konkrete aktiviteter med et grønt formål – uanset om vores aktiviteter foregår globalt, nationalt eller lokalt. Vores hovedaktiviteter i Danmark omfatter bl.a. politisk arbejde og lokale klima- og miljøgrupper, der arbejder med alt fra lokal energipolitik og reparationer til ung-til-ung formidling om klima. Internationalt arbejder vi med en udviklings- og klimadagsorden, bl.a. i flere afrikanske lande. Her samarbejder vi med lokale organisationer om at skabe bedre forhold og retfærdig fordeling af ressourcer for lokalbefolkningerne. I både det danske og det internationale arbejde er udgangspunktet det samme: Alle kan gøre konkrete ting – store som små – der bidrager til en bæredygtig verden. Uanset om du er borger eller politiker, om du er ung eller gammel, om du bor i Danmark eller Kenya – kan du gøre en forskel. Læs mere om VedvarendeEnergi på www.ve.dk.

 

Portræt af Kathrine Olldag
Scroll to Top