Kom med til EU Klima- og miljøvalgmøder i hele landet!

D. 9. juni er der Europaparlamentsvalg. I en tid præget af klima- og miljøkriser er valget – og dermed borgernes stemmer – vigtigere end nogensinde. 45 procent af danskerne peger da også på klima og miljø som et af de vigtigste emner, som EU-Parlamentet skal tage sig af, ifølge en måling foretaget af Epinion i februar.

Sætter du også klimaet øverst på dagsordenen? Så kom med, når VedvarendeEnergi og en række andre organisationer sammen arrangerer EU-valgarrangementer rundt omkring i landet. Her er fokus netop på, hvordan de deltagende kandidater vil arbejde for den grønne omstilling i EU. Læs mere om hvor og hvornår, vi afholder valgarrangementer – og hvilke temaer indenfor omstillingen, vi vil diskutere herunder.

EU Klima- og naturvalgmøde i Aarhus

EU-valgmode-Aarhus

 

Kom med til valgmøde d. 14. maj kl. 19-21 på DOKK1 i Aarhus!

Kom med, og hør hvad seks kandidater og deres partier vil kæmpe for i EU-Parlamentet indenfor klima, natur og miljø efter valget. De deltagende kandidater er:

 • Niels Fuglsang, Socialdemokratiet
 • Kira Marie Peter-Hansen, Socialistisk Folkeparti
 • Sigrid Friis Frederiksen, Radikale
 • Jan Kristoffersen, Alternativet
 • Nicklas Verne, Konservative
 • Majbritt Birkhom, Dansk Folkeparti

EU er både vigtig for det danske miljø og for håndteringen af de globale klima- og biodiversitetskriser. De fem EU-Parlamentskandidater fortæller til arrangementet, hvad de vil gøre for at sikre miljø, klima og natur i den kommende 5-årige valgperiode. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål – så det er din chance for direkte dialog med kandidaterne op til valget.

Valgmødet er arrangeret af VedvarendeEnergi, Danmarks Naturfredningsforening, Mellemfolkeligt Samvirke, Den Grønne Ungdomsbevægelse og Cyklistforbundet i samarbejde med International Network for Sustainable Energy – Europe. Arrangementet har fået tilskud fra Europa-Nævnet, men ansvaret for indholdet er alene arrangørernes.

Læs mere om arrangementet her og her.

EU-valgmøde om klima og miljø i Vestjylland

EU-valgmøde-Skjern_22-05-2024-v2_FF

 

Kom til valgmøde onsdag d. 22. maj kl. 19-21, Bredgade 108 i Skjern – i den tidligere Byskolen!

Kom med, og bliv klogere på bl.a. omstilling til fremtidens bæredygtige landbrug og omstilling til vedvarende energi.

Programmet er:

Indledende oplæg om de to emner ved Ole Davidsen, Frie Bønder - Levende Land og Gunnar Boye Olesen, VedvarendeEnergi og INFORSE-Europa.

Derefter paneldebat med kandidater fra 6 partier og deltagende borgere. Kandidaterne er:

 • Vivi Altenburg, DANMARKSDEMOKRATERNE
 • Stine Ry Andersen, ENHEDSLISTEN
 • Thorbjørn Jacobsen, LIBERAL ALLIANCE
 • Thue Grum-Schwensen, SF
 • Ivar Nørlund, MODERATERNE
 • Anette Jensen Smith, ALTERNATIVET

Vært og moderator er Henning Bo Madsen – medlem af Vestjyllands Energi- og Miljøforening samt medlem af Klimarådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs mere om valgmødet på Facebook her.

Arrangementet gennemføres af Vestjylland Energi-og Miljøforening i samarbejde med VedvarendeEnergi og International Network for Sustainable Energy. Det gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet, men ansvaret for indholdet er alene arrangørernes.

EU-valgmøde om klima, bæredygtighed, natur og infrastruktur i Høje Taastrup

EU-valgmøde-HojeTaastrup_27-05-2024-v2_FF

 

Kom med til valgmøde d. 27. maj kl. 19-21 i Kulturcentret, Poppel Alle 12, 2630 Taastrup, se også her.

Kom med, og hør hvad seks kandidater og deres partier vil kæmpe for i EU-Parlamentet på klimaområdet efter valget. De deltagende kandidater er:

 • Magnus Barsøe (Socialdemokratiet)
 • Karoline Lindgaard (Alternativet)
 • Anne-Sofie Henningsen (Radikale)
 • Anders Vistisen (Dansk Folkeparti)
 • Rasmus Nordquist (Socialistisk Folkeparti)
 • Frederikke Hellmann (Enhedslisten)

Bliv klogere på hvad kandidaterne vil gøre for at få EU til at begrænse vores enorme spild af tøj, sikre en bedre kollektiv trafik, få omstillet til et mere bæredygtigt landbrug, og hvordan EU generelt skal sikre stabilt klima og bedre natur.

Arrangementet gennemføres af Miljø- og EnergiCentret i Høje-Taastrup og Danmarks Naturfredningsforening – Høje-Taastrup i samarbejde med VedvarendeEnergi og International Network for Sustainable Energy. Det gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet, men ansvaret for indholdet er alene arrangørernes.

EU Klima-valgmøde på Roskilde Gymnasium

EU-valgmøde-Roskilde_30-05-2024-v3_FFF

 

Kom med til valgmøde d. 30. maj kl. 19.00 på Roskilde Gymnasium!

Kom med, og hør hvad ni kandidater og deres partier vil kæmpe for i EU-Parlamentet på klimaområdet efter valget. De deltagende kandidater er:

 • Anne-Sofie Sadolin Henningsen (Radikale Venstre)
 • Tobias Marney (Moderaterne)
 • Kim Elmose (SF)
 • Thorbern Alexander Klingert (Venstre)
 • Chelle Lilly (Liberal Alliance)
 • Clara Turms (Enhedslisten)
 • Sofie Groth (Alternativet)
 • Jacob Stryhn (Konservative)
 • Niels Christian Dahl (Socialdemokratiet)
 • Martin Sibast Laugesen (Liberal Alliance)

Til arrangementet sætter vi fokus på et par af de væsentlige dilemmaer i den grønne omstilling: Energi og landbrug. EP-kandidaterne fra de forskellige politiske partier vil bl.a. debattere energiområdet og afgifter på landbrugets emissioner i EU. Det er emner, der er fyldt med dilemmaer, og som også får stor betydning lokalt i Danmark – både i forhold til den aktuelle omstilling fra gas og andre fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, og i forhold til omstillingen af de danske landbrug.

Aftenens moderator er Jens Dahlstrøm fra Rådet fra Grøn Omstilling, der til daglig arbejder dedikeret med energisektoren og grønne løsninger.

Valgmødet arrangeres af Grønt Omstillingsforbund – Roskilde i samarbejde med VedvarendeEnergi og International Network for Sustainable Energy – Europe. Det gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet, men ansvaret for indholdet er alene arrangørernes.

Læs mere om arrangementet her og deltag på Facebook her.

 

EU Klima- og miljøvalgmøde i Thy – Byg vores EU-Parlament 

EU-valgmøde-Thy_6-06-2024-v3 FF

 

Kom med til valgmøde d. 6. juni kl. 16-18 på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Skibsted Fjord Bygningen, Kammersgaardsvej 16, 7760 Hurup, Thy!

Pak arbejdshandskerne, de gode spørgsmål, tænd for ørerne og vær med til at bygge vores EU-Parlament, når Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi indbyder til EU Miljø- og Klimavalgmøde om forventninger til klima-, miljø- og energipolitik i fremtidens EU.
Rigtig mange miljø- og klimabeslutninger tages i EU. Derfor er det vigtigt at vi alle tager stilling til, hvilke kandidater, der vælges ind i EU-Parlamentet. Ved vælgermødet kan du blive klogere på flere kandidaters holdninger til en række klima- og miljøspørgsmål.
I debatten deltager bl.a. Barikan Solecki fra Moderaterne og Anders Bøge fra SF for at fortælle om deres mærkesager inden for klima, miljø og energi - og der vil være mulighed for at stille dem spørgsmål. Yderligere kandidaters deltagelse vil blive offentliggjort løbende.

Opdateres...

Læs mere om arrangementet her og på Facebook her.

Tilmelding skal ske på webadresse: https://www.folkecenterevents.net/pages/Register-eu-event.php

Arrangementet gennemføres af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i samarbejde med VedvarendeEnergi og International Network for Sustainable Energy. Det gennemføres med støtte fra Europa-Nævnet, men ansvaret for indholdet er alene arrangørernes.
Listen over arrangementer opdateres løbende.

Scroll to Top