blue arrow
blue arrow

NorthSide Festival

 

UngEnergi på NorthSide

UngEnergi, VedvarendeEnergi’s ungdomsafdeling, har været på Danmarks grønneste festival for at udbrede budskabet om et grønnere Danmark og for at vise, at det sagtens kan være sjovt og interessant at lære om miljø og energi.

PARTNERSKAB 2015

I 2015 har UngEnergi (UE) indgået et partnerskab med NorthSide (NS). Partnerskabet mellem NS og UE har til formål at øge inddragelsen af NSs frivilliggrupper i deres bæredygtighedsstrategi, bl.a. ved at skabe en bredere forståelse for NSs aktiviteter, initiativer og mål. UE samarbejdede med teamet bag NorthSide om at kapacitetsopbygge og motivere festivalens øvrige frivillig-stab til arbejdet med bæredygtighed.

”Vi kontaktede UngEnergi, fordi vi ønskede en partner, som kunne gøre festivalens frivillige mere engagerede i vores bæredygtighedsstrategi og motivere dem til at forstå, hvor vigtigt genbrug, skraldesortering og korrekt ressourceforvaltning er for festivalens CO2 aftryk – og det mente vi at UngEnergi kunne”, fortæller ansvarlig for NorthSides ressource-område, Jakob Baungaard.

De frivillige

De i alt 30 frivillige fra UngEnergi har i festivaldagene snakket bæredygtighed og ressourcer med mere end 300 frivillige, som efterfølgende har bidraget til at gøre Northside endnu mere bæredygtig.

Samarbejdet blev indledt med en større workshop ledet af Søren Skou, hvor UngEnergi arbejdede med ideer med udgangspunkt i NS og UE tre fælles samarbejdsmål. Resultatet blev fire konkret ideer, som UngEnergi vil tage med på årets festival. UngEnergis frivillige har siden arbejdet intenst med at konkretisere og udarbejdet materialer til tiltagene. De fire tiltag er Hyggemobilen, en IRecycle-tavle, motiverende kommunikationsmateriale og peptalks. Læs mere om de fire tiltag nedenfor.

Aktiviteter og spil

  1. Hyggemobil: En mobil enhed, der samlede frivillige med energizers, en quiz om NS og bæredygtighed, og en snak med de engagerede unge fra UngEnergi omkring bæredygtighed. Derudover blev der også uddelt snackpacks fra vognen, som skulle give ekstra energi til de arbejdssomme Northsiders. Selve vognen er en ombygget trækvogn med tag af solceller, hvor man kan oplade mobiler fra.
  2. IRecycle tavle: Der var en tavle inde på frivillig ressourceområdet, med teksten "I recycle because.........”. De frivillige på ressourceområdet, kunne så skrive hvorfor de mener at genbrug af ressourcer er vigtigt for dem. De kunne derefter tage et billede af sig selv og det skrevne, som så blev lagt ind i et slideshow på en skærm, der kørte ved siden af.
  3. Motiverende kommunikationsmaterialer: Forklarende plakater beskrev, hvad hver enkelt af ressourceenhederne laver, og hvorfor netop deres område er vigtigt. Pilene, med teksten "Er det bæredygtigt”, blev brugt rundt på festivalpladsen af Trash talkerne. Man kunne tage selfies med skiltet, hvis man opdagede noget, som ikke var specielt bæredygtigt. Ex. med halv burger kastet på græsset lige ved siden af en skraldespand. Det uploades på Instagram, og for hvert vagtskifte blev der kåret en "vinder" blandt Trash talkerne med det billede, der er mindst bæredygtigt. Vinderen får naturligvis en præmie.
  4. Peptalk: Disse peptalks bestod af små fem minutters “brændtaler”, som man gav i forbindelse med briefings til Northsiders, når de møder ind til deres vagter. Peptalks skal give en god start på vagterne og har til formål at motivere og informere, så Northsiderne kan give den gas ude på pladsen.

Grupper af UE frivillige fungerede derudover til aktivt på forskellige ressourceteams. De unge fra UE udførte til dels de forskellige arbejdsopgaver i samarbejde med Northsiderne, til dels med tale om bæredygtighed med Northsiderne og til dels med en motiverende rolle på de forskellige teams.

NS er en af Europas mest bæredygtige festivaler, og vi er sikre på, at vi med dette partnerskab kan hjælpe de frivillige til at spille en større rolle i at gøre festivalen endnu grønnere.

SUNSIDE 2014

Det gik over al forventning med vores projekt på festivalen i 2014. Vi har modtaget positiv respons fra gæster såvel som fra arrangørerne af festivalerne.

UngEnergi’s område SUNSIDE var velbesøgt og fungerede som det perfekte fristed før, imellem og efter koncerterne. Her kunne de besøgende slappe af og nyde de forskellige aktiviteter, som området tilbød.

De frivillige

Vores ambitioner med området var først og fremmest at skabe et fristed, hvor festivalgængerne kunne slappe af og nyde festivalstemningen, når de ikke skulle høre musik. Området blev designet af Claus Kørup, designstuderende fra Kolding Designskole, og bagvæggen blev malet af Louise Johannesen, illustrationstuderende også fra Kolding Designskole. Louise benyttede desuden projektet som hendes hovedprojekt på Kolding Designskole. Desuden var området indrettet med sækkestole lavet af gamle telte og bannere.

blue arrowSe en timelapse af områdets og maleriets opbygning.

 

Vi kørte blandt andet VedvarendeEnergi's JA-TAK kampagne. Så kunne folk skrive deres ønske på et klistermærke med noget de ville sige JA-TAK til. Vi klistrede alle de fine ønsker på containerdøren på vores område, og dem vil vi gemme til næste gang vi skal ud og møde folk med JA-TAK kampagnen. Containeren fungerede som platform for vores solcellepaneler. Disse paneler forsynede SUNSIDE med vedvarende energi i rigelige mængder og gjorde at vi ikke havde brug for el fra eksterne strømkilder.

Aktiviteter og spil

De frivillige udviklede et Angry Polar Bears spil - baseret på spillet Angry Birds. Det var et tilløbsstykke, og vi fik skudt nogle miljøetsyndere til måls, for eksempel flyrejser og kødmåltider der udleder meget CO2. Udover Angry Polar Bears var området også udstyret med et miljøtwisterspil, en klimaquiz samt hovedtelefoner med podcasts om VedvarendeEnergis både nationale og internationale arbejde.

UngEnergi havde 25 frivillige med, og der var en masse sol, en masse glade mennesker samt nye fede aktiviteter til vores repetoire.

 

 

Scroll to Top