Mikrokredit-ordningen giver fx lån til gødning og frø til grønsagshaver. Grønsagerne sælges på lokale markeder og i hovedstaden.
Mikrokredit-ordningen giver fx lån til gødning og frø til grønsagshaver. Grønsagerne sælges på lokale markeder og i hovedstaden.

Ny rekord for mikro-kreditordning i Mali

I marts 2015, satte et mikro-kredit samarbejde mellem VedvarendeEnergi, MFC Nyetaa og mikro-kreditinstitution Nyetaa Finance, ny rekord: 728 godkendte lån på i alt 900.000 kr.

Ordningen er enkel: Projektet organiserer indkomstskabende grupper, der tilbydes fordelagtige lånevilkår til bæredygtige alternativer til træfældning og brændesalg.

 

I marts 2015 var der tre gange så mange låntagere som i 2013, hvor ordningen startede. Hélène Mounkoro, koordinator i MFC, ser deres oplysningsindsats som nøglen til dén succes. Mange besøg i landsbyerne og specialudsendelser i den lokale radio har skabt kendskab og ryddet spørgsmål og tvivl af vejen.

Hélène forklarer: "Vi begynder altid med at forklare sammenhængen; at vi støtter grupper for at beskytte miljøet. Dét motiverer folk til at organisere sig. Og de har idéer til aktiviteter. Når de ved, at de kan gå til Nyetaa Finance, og med egne øjne har set andre tage lån, så bliver de motiverede til selv at gå derhen" Tilbagebetalingsraten er høj og Hélène mener, at ordningen kan fortsætte efter MFC forlader projektområdet: "Allerede i år har folk fra én kommune forhandlet direkte med Nyetaa Finance uden MFC. Dér, vil det virke, det er jeg ikke i tvivl om".

Scroll to Top