Trump Day og invitation til online-event på fredag.

Klimablog, onsdag 9/11-16, fra Marrakech, Marokko

Som alle andre i de europæisk-afrikanske tidszoner vågnede COP22’s delegerede op til slutningen af optællingen af det amerikanske valg og ikke mindst nyheden om at en klimaskeptiker var valgt til præsident for USA. Det kan blive et alvorligt slag for vore muligheder for vore muligheder for at holde den globale opvarmning nede på 1,5 -2’C. Ikke at Paris Aftalen forsvinder eller at vi ikke kan gennemføre alt det vi taler om på COP22. Selvom USA træder ud af Paris Aftalen står den stadig ved magt, og i øvrigt vil det tage flere år for USA at træde ud af den. Men hvis ikke verdens næststørste CO2-udleder er med i de kommende år, er det svært at se at vi globalt kan reducere udledningerne hurtigt nok til at nå målet. Det kommer alt sammen an på hvad der konkret sker i USA, hvad de amerikanske investorer, aktivister m.m. gør. Klimabevægelserne er trods alt på fremmarch i USA selvom det ikke er det vælgerne i USA stemte efter i går. De amerikanske NGO’er, som vi møder dagligt i Climate Action Network, var temmelig bevægede, og havde i øvrigt ikke fået meget søvn. Men de var fattede og var indstillede på at stå sammen og kæmpe videre.

 

I forhandlingslokalerne fortsatte diskussionerne om udmøntningen af Paris Aftalen uden voldsomme problemer. Det blev besluttet at åbne de mindre forhandlingsmøder (Informals) for civilsamfundet, så i morgen kan jeg så følge forhandlingerne om den nye rammerne for klimateknologimekanismen.

 

Jeg passe nogle timer den stand som International Network for Sustainable Energy (INFORSE) deler med Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og to andre INFORSE medlemmer. Her var der igen i dag mange interesserede. Der var både folk, der var interesserede i lokale løsninger til udviklingslandene, bla. INFORSE med fleres Eco-Village Development projekt til udvikling af byer i Sydasien og folk der var interesserede i vore forslag om 100% vedvarende energi og drivhusgasneutrale samfund. For at få en stand var vi blevet bedt om at dele den og det er lidt presset at være fire organisationer på samme stand. Til gengæld betyder det at der næsten altid er nogen til at passe standen.

 

Vi fik også holdt et møde om fælles aktiviteter om Eco-Village Development projektet. Hovedpunktet var en en side-event vi holder fredag eftermiddag med INFORSE og tre andre organisationer. Her skal vi både tale om Eco-village development i Sydasien og om hvordan vi omstiller vores del af verden. Konferencesekretariatet har oven i købet udvalgt vort side-event til live-streaming, så man kan følge os på Youtube, hvis man har lyst til at bruge fredag fra 17.45 – 19.15 på at se og høre hvad vi har på hjerte. INFORSE delen starter omkring 18.15. På linket
https://www.youtube.com/channel/UCSbUPgmmKUTzRmspKM9DpuQ/feed
kan man følge os live, Men man kan også de følgende dage se optagelsen af side-event’et.

Scroll to Top