UngEnergi er bæredygtige på Northside 2014
UngEnergi er bæredygtige på Northside 2014

UngEnergi på Northside Festival

Der har været tryk på i UngEnergi her i foråret, hvor vi blandt andet var med på Northside Festival i Aarhus d. 13. – 15. juni. Vi rullede en mængde aktiviteter ud, der selvfølgeligt alle havde fokus på bæredygtighed.

Opgaven for UngEnergi var klar: At skabe god energi! Og det gjorde vi. Godt 25 frivillige var med til at bygge projektet op fra bunden,

og med den frivillige Morten Steen i spidsen fik vi stablet et rigtig flot område på benene med navnet SUNSIDE. På området var der forskellige aktiviteter lige fra spil som tvester og angry polar bears, til en klimaquiz og podcasts fra VedvarendeEnergis projekt i Kenya.

 

Solstråler Ja tak på festivalen

VedvarendeEnergi kører lige nu en kampagne, der udspringer af det gamle ”Atomkraft? – Nej tak” – men i stedet siger JA-TAK til en masse positive ting. UngEnergi tog kampagnen med sig på Northside Festival, og bredte det positive budskab til en masse glade mennesker . Vi sagde blandt andet JA-TAK til solstråler, ved at lade hele vores område kørte på solenergi – deraf også navnet SUNSIDE.

UngEnergi havde bygget et solcelleanlæg oven på en container, og herfra trak vi strøm til pladsens anlæg, lys og mobilopladere. Så samtidig med at UngEnergi fik lavet et lækkert område, så fik vi også fortalt historien om vedvarende energi på en let og forståelig måde.

Da Northside Festivalen selv promoverer sig på at sætte bæredygtighed i fokus, var målgruppen bestemt til stede. UngEnergis område på festivalen var placeret som det første, når man trådte ind på Outside - et "chill out" område ved siden af selve festivalpladsen. UngEnergi fik sagt hej til en masse seje mennesker, vi fik vist hvad vi kan med solenergi, og så fik vi oven i købet stablet et fint samarbejde på benene med Northside Festival. Alt i alt var projektet en succes, og UngEnergi ser frem til næste års festival.

Scroll to Top