VedvarendeEnergi indleder samarbejde med Roskilde Festivalen

Roskilde Festival vil gerne være en endnu grønnere festival. Derfor har VedvarendeEnergi indgået et samarbejde med festivalen, hvor vi skal bidrage at reducere CO2-udledningen i forbindelse med festivalen. Det skal gøres ved at øge viden om at klimaforandringerne sker nu og har katastrofale konsekvenser for fattige i lande som Burkina Faso, Kenya og Mozambique OG ved at skabe videns- og handlingsplatform for grønt engagement og handling.

I 2018 bidrager vi med tre konkrete spor:

Klimaaktivister giver power-speak
Tuina Nikienta Oliver er klimaaktivist i Burkina Faso. Sammen med Frederick Stender, formand for UngEnergi, går han på Flokkr-scenen mandag den 2. juli for at fortælle om klimaforandringer og øget global ulighed. Og især hvordan unge har mulighed for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Se programmet for speaks her.

Frivillige mobiliserer til bæredygtig adfærd
15 frivillige fra UngEnergi er trænet i mobilisering omkring klima og bæredygtig adfærd. De vil under festivalen afholde en række workshops og happenings om klima-venlig festivaladfærd og mobiliserer festivalgængerne til at aflægge mindst ét klimaløfte for deres adfærd under festivalen. Målet er at øge de unges viden om at klimaforandringerne sker nu og har katastrofale konsekvenser og at skabe videns-platform for, hvordan festivalgæsterne konkret kan gøre en forskel.

Samkørselsplatform: lift t/r Roskilde 2018
En af de store klimabelastninger fra afviklingen af Roskilde Festivalen er festivalgængernes transport til og fra festivalen. Sammen med festivalen vil vi undersøge, hvordan vi kan mobilisere til mere bæredygtig transport, blandt andet igennem en platform for samkørsel, RideMeTo RF18. På samkørselsplatformen kan festivalgængere tilbyde og søge efter lifts til og fra festivalen.

I forbindelse med samkørsels-kampagnen har VedvarendeEnergi sammen med UngEnergi Roskilde og filmproducenten Nikolaj de Hann produceret filmen “For the sake of climate and companionship”.

 

Scroll to Top