seminar christiansborg 1
seminar christiansborg 1

Hvordan får vi den grønne energiproduktion til også at være lokal og borgernært forankret?

 

 

Det spørgsmål stod i centrum, da et velbesøgt debatarrangement på Christiansborg løb af stablen den 9. september. Særligt inviteret var EU-kommissær Margrethe Vestager, der varetager konkurrencespørgsmål blandt EU-landene. Hun skulle bl.a. fortælle om, hvordan EU arbejder med lovgivningen inden for lokal energiproduktion.

 

VedvarendeEnergis Gunnar Boye Olesen indledte dagen med et oplæg om Danmarks grønne energiomstilling, og han pointerede problemerne ved den nuværende regerings neddroslede klimaambitioner, samt skitserede hvad der skal ændres for at sikre en lokalt baseret udbygning med vedvarende energi. Dagen bød også på foredrag, der gav et fint udblik til lokal energiomstilling i andre lande. Således fik de mange tilhørere inspirerende oplæg om initiativer i bl.a. Skotland og Canada.

 

Senere på dagen blev der budt op til paneldiskussion, hvor hele tre Christiansborgpolitikere var med: Christian Poll fra Alternativet, Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten og Jens Joel fra Socialdemokraterne diskuterede sammen med bl.a. Gunnar Boye Olesen fremtiden for vedvarende energi i den danske energiforsyning. Der var ikke mange rosende ord til den danske regering, som barsler med at bryde energiforliget fra 2012, hvor fx kystnære vindmøller er en del af planen.

Arrangementet var arrangeret af VedvarendeEnergi, INFORSE, NOAH og Nordisk Folkecenter med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Præsentationerne fra arrangementet kan downloaded fra INFORSEs hjemmeside her...

 

seminar christiansborg 4 seminar christiansborg 3

seminar christiansborg 5 seminar christiansborg 2

 

Scroll to Top