VedvarendeEnergi forlanger grøn dagsorden til kommunalvalget

Kommunerne kan gøre meget for at sætte turbo på Danmarks grønne omstilling. Derfor er det forestående kommunalvalg vigtigt. Først og fremmest skal lokalpolitikerne løfte ambitionerne og udvise handlekraft, mener VedvarendeEnergi.

En af nøglerne til en fremtid, hvor Danmark ikke er afhængig af olie, kul og gas, ligger hos de 98 kommuner. Både inden for trafik, varme, el og energibesparelser kan kommunerne dreje på en lang række knapper, der kan sætte skub i omstillingen. Til kommunalvalget skal politikerne vise befolkningen, at de mener den grønne omstilling alvorligt.

VedvarendeEnergi har lavet en valgguide til borgere og kommuner, hvor organisationen peger på 6 områder, der skal få de kommunale klimaplaner i tråd med et Danmark uden fossile brændsler i 2030. For eksempel kan kommunerne prioritere mere grøn transport. Elbusser i den kollektive trafik, mere cyklisme, mobilitetsplaner, delebilsordninger med elbiler, er nogle af de ting, kommunerne kan spille ind med. Læs om de 6 områder her på vores hjemmeside.

I ”Folkeavisen – et bæredygtigt Danmark”, som er udkommet i dag, har VedvarendeEnergi sammen med 35 andre organisationer skrevet om Danmarks grønne omstilling. Vi har fokuseret på det kommende kommunalvalg, og man kan læse om VedvarendeEnergis mange forslag til Danmarks kommuner.

Læs Folkeavisen

Kontakt: Claus Christensen, VedvarendeEnergi. Tlf. 36 98 61 13.

 

Scroll to Top